3. dan festivala IGNOR

FESTIVAL IGNOR 25. – 27. oktober 2017 KLUB GROMKA

P e t e k / 2 7 . 1 0 . 2 0 1 7

20.00 Vid Sagadin Žigon / Jezikovni kotliček / 5’

20.05 Anja Silovšek / poezija / 15’
Študentka primerjalne književnosti in nemcistike, eksistira v republiki Šiški. Obiskuje koncerte na robu, odlično pije kavo in bo s svojim edinstvenim glasom brala iz Kripljev. Kriplje izdaja Mala Ignorirana Knjiga.

20.20 Sergej Harlamov / poezija / 15’
Rojen 1989 na Ptuju. Leta 2011 je izdal pesniški prvenec Jedci. V svojem ustvarjanju opozarja na permanentno odtujenost od sebe in sveta, njegov pesniški napor pa je usmerjen v to, da se čim bolj približa središču lastne izraznosti. Knjižica z naslovom Hypomnemata Project / Obnovimo osnove pisanja pride na svet pri Mali Ignorirani Knjigi.

20.35 Acne Vulgaris / performans / 20’
Tragedija današnjih gejev: Morala bi vedeti, da nikoli ne verjamem ničemur, kar je dobrega rečeno o meni. V mojem življenju ni mnogo takšnih, kot je on. Gledal sem ga. Da se dvignem s svoje riti. Neutrudno. In mojemu partnerju. Še preden se je rodil. Edina oseba na svetu. Srečen sem. To je res. Hvala vsem njim. Nastopata Olja Grubić in Jernej Škof.

20.55 Urška Sterle / kratka proza / 15’
Rodila se je leta 1979 v Celju. Je pisateljica, prevajalka, performerka in aktivistka za pravice LGBT skupnosti. Njene recenzije in kritike najdemo v revijah Lesbo in Lezbnik. Zabeležena je v kronologiji Lezbična sekcija LL: kronologija 1987-2012 s predzgodovino.

21.10 oOo in Iztok Osojnik / poezija & impro glasba / 20’
oOo freeo je glasbena skupina (Tina Jenko, Mihael Kunšič in Žiga Jenko), ki ne igra po pravilih in ljubi muziko. Zaradi svoje spontanosti privablja k sodelovanju veliko gostujočih umetnikov, med drugim tudi Iztoka Osojnika, plodovitega pesnika, pisatelja, komparativista, alpinista, turističnega vodnika in lucidnega premišljevalca sodobnosti.

21.30 Martin Piekar / Nemčija / poezija / 15’
Martin Piekar, rojen 1990, je pesnik ter študent filozofije in zgodovine na Goethejevi Univerzi v Frankfurtu. 2014 je pri izšel njegov prvenec, Bastard Echo. Trenutno pa je v pripravi njegova druga zbirka, ki bo kot prva izšla pri založbi Verlaghaus Berlin. Martin izdaja knjižico z naslovom Monologi z Büchnerjem; radikalno mixed up Ne odprem Strah.zip niti klik niti odklik Nisem elitni partner pri Mali Ignorirani Knjigi. Pesmi je prevedla Anja Silovšek.

21.45 Ana Pepelnik & Sajin Olen / poezija in elektronsko zvočenje / 20’
Ana Pepelnik je rojena leta 1979 v Ljubljani. Pesnica, prevajalka in občasno špikerka na Radiu Študent. V teh dneh bodo bralke in bralce v roke prejeli Tehno, njeno zadnjo zbirko, najbolj tenkočutno, iskreno in neizprosno do sedaj.
Dvojec Sajin Olen tvorita glasbenika in producenta Miha Šajina in Matevž Kolenc, ki sta po številnih bendovskih odisejadah (Ewok, Melodrom, Moveknowledgement, Laibach) in solo avanturah združila združila moči in se podala v vode prostorskih manipulacij, hrupa, izgubljenih ritmov in najdenih čustev.

22.10 Belo Smetje / D .J. / do jutra
Prezračimo jesen. Plesno. Ponesemo tisto, kar ponudi festival Ignor skozi plesišče. In to na sledi začrtanim glasbenim smernicam med Disco Punkom in Electro Popom in med Post Rockom ter Funky Trashem. Brez pravil in vendar z rdečo nitjo sosledja: skozi poznane in manj poznane muzike, godbe, stile in žanre. Za navigacijo po glasbeni galeriji bo s celonočnim dj-setom (po)skrbel teoP.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s